Friday, October 22, 2010

Nous Mac Book Air, especificacions i preus

INTRODUCCIÓ
Ja tenia preparat aquest material fa uns dies per publicar els diferents preus dels portàtils Mac, tant els d’Apple Store d’Estat Units, com els d’Apple Store d’Espanya, així com els preus de les principals tendes a Espanya, però heu he canviat i començaré per els Mac Book Air i els canvis que porten els nous models.
Una mala costum que tenen quasi tots els fabricants és posar el mateix preu en euros i dòlars, es dir, si un ordinador val 950 $, heu comercialitzen a Europa per 950 €, sense importar gens el canvi de moneda, no deixa de ser descarat, sembla com si a ells no els importàs gens altra moneda que la seva, fins a tal punt que no es resignen a baixar el preu tal com toca amb el canvi de moneda, que no es cap rebaixa, sinó el canvi normal i just de la moneda entre dos sistemes independents econòmicament (això de independents…)
ESPECIFICACIONS
Començant per les diferències, tot-hom ja sap del nou Mac Book Air d’11 polzades, que encara es discuteix si és un netbook o no, el que si tenen tots clar, és que si és un netbook, serà el més car que hi ha. Però esta clar que per els seus components, te una potencia i possibilitats molt superior als netbooks actuals.
Els de 13 polzades tenien un processador Intel Core 2 Duo l’un de 1’86 GHz i l’altre de 2’13 GHz, ara els nous el tenen d’1’86 GHz els dos, i un d’ells te l’opció de 2’13 GHz que cal pagar a part.
En quant a la RAM, tots segueixen amb 2 GB DDR3 a 1066 MHz, però ara els quatre nous poden ser ampliats a 4 GHz, no conec cap netbook que tingui això.
En quant a la gràfica, es deixa la Nvidia GeForce 9400 i es passa a la Nvidia GeForce 320M, amb 256 MB DDR3 a 1066 MHz, així que és compartida amb el sistema i no en te de pròpia. Es destacable que els de 13’3 polzades ara tenen una resolució nativa de 1440 x 900 píxels quan als anteriors,  la nativa era de 1280 x 800 píxels, un bon augment de resolució. Els d'11” tenen una resolució nativa de 1366 x 766, bastant be per un “netbook”
Els discs durs ara són tots d’estat sòlit, de 128 i 256 GB per els de 13’3”, i de 64 i 128 GB per els d’11”
Fins ara sols tenien una entrada USB, tots els models passen a tenir-ne dues.
Es deixa la càmara iSight i es passa a la FaceTime.
En quant al pes, sols uns grams menys, i les dimensions semblants, uns mil·límetres menys de grossor. Lògicament els d’11” són un poc més petits, però no gaire.





ELS PREUS
Apple si que respecta una mica el canvi de la moneda, però no del tot, tots els models tenen una xifre en euros inferior a la de dòlars, però els MacBook Air nous,no, tenen la mateixa xifre 999$ = 999€, esperem que sigui un error inicial i heu rectifiquin tot i que em sembla que no canviaràn fins passar cert temps.

Al gràfic no surten els preus de Carrefour ni APP Informàtica, perquè no hi ha ni rastre dels Macs, no els tenen a stock. Tots els preus de les tendes són del 17/10/2010, a dia d'avui no han canviat, A Apple Store Espanya han baixat avui, són els preus de la tercera fila, la segona es Apple Store Spain a 17/10/2010, i la tercera a 21/10/2010. Els preus que apareixen taxats és perquè en fer la consulta no estan disponibles.

Es curiós que tots els MacBook i els MacBook Pro han baixat els preus en euros però no en dòlars, és de suposar que per ajustaments de moneda, per altra causa també baixarien els USA. Destacar també que els preus de Fnac i El Corte Ingles són els mateixos que l'Apple Store, curiosament PC City els te inferiors, no entenc perquè, em sorprèn que els venguin més barats que Apple, les tendes Dows de Barcelona igual, més barats que Apple, però un poc més alts que PC City. En canvi les tendes petites, ni siguent de grans cadenes poden tenir un preu baix, sempre més cars que les grans superfícies i Apple Store.



No comments:

Post a Comment